Elburg on Tour

Vakantie in coronatijd

Het plan was om een trektocht met de auto in Italië te gaan doen.

Dat loopt nu even allemaal anders en hebben we van onze trektocht een tandem/ wandel/ fietstocht gemaakt in ons mooie Nederland. We vertrekken op 26 juni op de tandem met een kleine omweg richting Breda. Waar gaan we dan slapen was onze vraag, wij hebben geen eigen sanitair. Dus zochten we naar een alternatief. Dan kom je uit bij “vrienden op de fiets”. Dus dat hebben we geregeld. Achteraf konden we wel op campings kamperen vanaf 15 juni. Maar we gaan lekker bij “vrienden op de fiets” logeren.

Het plan is om met de tandem van Elburg naar Breda te fietsen in 3 dagen om bij (schoon)ouders de 80 jarige verjaardag te vieren van (o)pa. Als de gezondheid van ons allen het toe staat natuurlijk.

 

De tandem laten we bij de ouders staan en pakken dan onze wandelrugzakken op en vertrekken per trein en mondkapje naar Den Helder. Waar we 2 nachten blijven in een bed & breakfast. Tenslotte zouden de campings pas voor ons 1 juli open gesteld zijn. En we hadden alles al geboekt.

In Den Helder gaan we de toerist uithangen gewapend met een mondkapje. De stad verkennen misschien een museum bezoeken. Vervolgens na een stevig ontbijt gaan we onze wandeltocht beginnen langs de kust van Den Helder richting Hoek van Holland. Als we het wandelen zat zijn gaan we terug naar (schoon)ouders in Breda. Als de gezondheid van ons allen het toe staat natuurlijk. De tandem ophalen en verder fietsen in Nederland. Waarheen geen idee.

Dat zijn de hoofdlijnen voor de eerste week daarna gaan we het wel zien. We gaan op de website ons reisverslag en voorbereiding wel verslaan.